WORKSHOP VOOR BEDRIJVEN ‘JOIN THE BAND!’

Haalt het beste in uw mensen naar boven …

De Jij Band Workshop “Join the Band’ is een twee tot vier uur durende workshop, waarbij deelnemers elkaar klaarstomen om een solo-optreden te verzorgen als zanger of zangeres van een heuse band, de Jij Band. Deze krachtige workshop vergroot zo in korte tijd het vertrouwen van de deelnemers zowel in zichzelf als in elkaar.

Geheim van het succes van de workshop

Join the Band workshop wordt gegeven door Coen Jutte en Jeroen Kosterman, beiden Delfts Ingenieur. Coen is tegenwoordig cabaretier en muzikant. Een manager van een grote IT-afdeling: ‘Coens humor en muzikaliteit geven werkelijk iedereen een gevoel van grote veiligheid’. Jeroen is interim-manager en Loveconsultant. ‘De vragen die Jeroen stelt zijn altijd raak’ aldus één van zijn opdrachtgevers. Vanuit de veiligheid die Coen creëert laat Jeroen door rake vragen deelnemers spiegelen, reflecteren en met zich zelf confronteren. Het is deze combinatie van talenten die ervoor zorgt, dat het beste in mensen naar boven komt.

Neveneffecten

 • Is een geweldige energizer waar veel positieve gevoelens bij loskomen.
 • Stimuleert een pro-actieve houding. Er komt meer veerkracht bij veranderingen. De deelnemers worden ontvankelijker om dingen te leren of anders te gaan doen.
 • Maakt de deelnemers collegialer en is daarmee erg goed voor teams en teamspirit. Men heeft elkaar meegemaakt op een enerverend maar ergens ook kwetsbaar moment. Het maakt, dat men meer begrip voor elkaar zal kunnen opbrengen.
 • Is patroondoorbrekend en verfrissend. Uw medewerkers leren elkaar eens op een totaal andere manier kennen.

Aanpak

De workshop bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Een humoristische en pakkende introductie. In 15-30 minuten krijgen de deelnemers een aantal (wetenschappelijke) inzichten over menselijk gedrag gepresenteerd en worden zij o.a. met muziek enthousiast gemaakt om vol vertrouwen deel te nemen.
 2. Korte voorbereiding op de solo-(of duo-)optredens. De deelnemers gaan in kleine groepjes een song uitkiezen uit de lijst van 250 (van Ramses tot Adele). Er wordt gezorgd voor een constructieve mix in de groepjes van ‘twijfelaars en branies’.
 3. De optredens zelf met een ongetwijfeld enthousiast publiek.

De workshop is in verschillende situaties een krachtig instrument

 • Als onderdeel van een cultuur-veranderingstraject.
 • Als onderdeel van een leergang of training, waarbij de ontwikkeling van persoonlijke effectiviteit centraal staat.
 • Voor het creëren van vertrouwen, team-spirit en collegialiteit in teams en afdelingen

Groepsgrootte, locatie en prijs

 • Van 6 t/m 20 personen is het mogelijk iedereen op individueel niveau aandacht te geven.
 • Boven de 20 personen is de vorm van het ‘open podium’ meest geschikt: iedereen die dat wil kan zich even zanger of zangeres voelen van een echte band. Uiteraard zorgt de Jij Band ervoor, dat de context van de deelname helder is (cultuurverandering, elkaar beter leren kennen of iets nieuws leren én doen, enzovoorts).
 • Elke vergaderruimte of bedrijfskantine kan al door de komst van de band, een paar lampjes en een enthousiaste groep omgetoverd worden in een plek, waar iedereen boven zichzelf uit kan stijgen.
 • Uw investering bedraagt voor Join the Band € 2.500,-. Bij maatwerk hanteren we een meerprijs op basis van ons uurtarief.
WORKSHOP QUOTES

Cursist management leergang:
‘Coen kreeg mij uit mijn comfortzone op een erg leuke manier. Het was een cruciale ervaring in deze leergang.’

Teamleider:
‘In zo’n teamuitje kun je natuurlijk gezamenlijk koken of bowlen o.i.d. Maar dit is veel confronterender en zeker daardoor minstens zo effectief.’

Deelneemster opleiding Persoonlijke effectiviteit:
‘Wat een geweldige ervaring, ik wist niet dat ik het in me had …’

Hoofd afdeling:
‘Wat een ongelofelijke energie kan er in anderhalf uur ontstaan. Het perfecte begin van ons verandertraject.’

Projectleider IT-team:
‘Iedereen moest en Coen maakte dat je het ook wilde en deed. Het is heel goed geweest voor het groepsproces.’

Scroll to Top